28.3.13

Himpunan Status Oct2012-Dis2012



Bottom of Form
Teh:
"Semua orang ada jodoh atau pasangan yang menanti dan biasanya ia berada tidak jauh dari anda. Jarang orang bertemu dengan jodoh yang berada jauh darinya.."

- Dato’ Dr Hj Mohd Fadzilah Kam
Bottom of Form

Teh:
Sahabat yang sebenar adalah sahabat yang kala kita melihat wajahnya, kita akan teringat akan Dia (Ya Allah).


Teh:
Allah sangat gembira menerima taubat seorang hamba melebihi kegembiraan orang yang mendapat kembali barang yang disayanginya.

Teh:
Tips menutup aurat. 

Sebelum keluar rumah cuba tanya diri sendiri
'Allah redha tak dengan apa yang aku pakai ni'

Selamat beramal :)


Teh:
Bertaubat dan beristighfar secara berterusan akan menghapuskan dosa yang dilakukan secara tidak disedari.


Teh:
Dekatkan dirimu dengan Allah. Nescaya kamu berbahagia.

Allahuakhbar.

Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form
Bottom of Form

Teh:
Being in the first class doesnt mean your are THAT smart and being in the last class doesnt mean you are THAT stupid.


Teh: 
Kalau dosa itu Allah nampakkan di atas timbangan dacing...yang mana lebih berat. Kiri dosa. Kanan pahala.


Teh:
Kita takkan selalu dapat apa yang kita nak.
Tapi, apa yang kita dapat itulah yang kita perlu.

Allah Maha Adil :)


Teh:
Sekiranya kita menghadapi musibah, jangan hadapinya sebagai seorang guru, jangan hadapinya sebagai seorang doktor tetapi usahakanlah menghadapinya sebagai seorang MUKMIN....InsyaAllah


Teh:
Halal haram bukan terletak pada makanan sahaja. Tapi pada tutur kata, tingkah laku, dsbgnya...

#Halal dan haram (ceramah ustaz kazim elias)


Teh:
Menjadi solehah bukan niat untuk meraih hati yang soleh. Tapi yang utama merebut redha Allah s.w.t


Teh:
"Dunia ialah tempat manusia berpenat untuk membuat pahala, Akhirat ialah tempat manusia berehat setelah masuk ke syurga"

Teh:
Jika anda mahu membuat sesuatu, anda akan cari jalan. Jika anda tidak mahu membuat sesuatu, anda akan cari alasan.


Teh:
Allah limpah rezeki dan nikmat tanpa berkira, kenapa kita selalu berkira2 untuk Allah. :(

#dirisendiri&kalian


Teh:

'Apabila kamu keluar dari rumah kamu, rasakanlah orang disekeliling semuanya baik dan kamu je yang tak baik dan kamu adalah orang yang baik' Saidina Umar


Teh:
Sebelum memberi nasihat kepada manusia dengan ucapanmu, berilah mereka nasihat dengan perbuatanmu.


Teh:
"Jauhilah olehmu akan dengki, kerana sesungguhnya dengki dapat memakan kebaikan seperti api memakan kayu bakar." ~ hadis riwayat Abu Daud


Teh:
korang tak suka kerajaan bukan maslah aku,
korang nak pangkah mana pun bukan masalah aku
yang aku tak nak Islam bergaduh dengan Islam.

Allahuakhbar :)


Teh:
Kalau dah sayang
Ayat manis jangan dikarang
Kalau tiada apa yg menghalang
Sila masuj meminang 

Edit by: poksu ki


Teh:
Biar hilang sesuatu kerana Allah
JANGAN sesekali hilang Allah kerana sesuatu :)


Teh:
"Hidup ini adalah untuk Allah sayang pada kita. Redha pada kita"


Teh:
Walaupun hidup seribu tahun,
Kalau tak sembahyang apa gunanya


Teh:
Cantik luar cantik dalam cantik dengar sini
Kalau TUTUP AURAT 
Anda pasti cantik sekali !


Teh:
Mengapa manusia gemar mencetuskan pertelingkahan sedangkan manusia itu sendiri dilahirkan dari sebuah kemesraan :)


Teh:
Salam maal hijrah buat semua sahabat. 
Azam bukan atas kertas untuk tatapan 
tapi disertakan dengan tindakan yang berterusan. :)


Teh:
Saya tak nak EPAL,
tapi saya nak OREN,
Saya tak nak COUPLE,
tapi saya nak KAHWIN !
Muktamad....


tiada istilah perigi cari timba. istilah sepatutnya adalah si solehah mencari sang penjaga agamanya.

# 
SHauqi ALias


Teh:
kpd Muslim : 
bertafakur sambil berzikir nama Allah selama 12 minit setiap hari akan menambahkan daya ingatan anda - cubalah selepas solat.....


Teh:
Sebukit mana makanan yg kita makan, selaut mana minuman yang kita minum kalau bukan Allah yg mengenyang dan menghilangkan dahaga, kita takkan puas!


Teh:
Katakanlah: 
"Sesungguhnya sembahyangku dan ibadatku, hidupku dan matiku, hanyalah untuk Allah Tuhan yang memelihara dan mentadbirkan sekalian alam"
(Surah al-An'am 162)


Untuk menjadi baik perlulah memperbaiki solat, 
dan orang yang baik adalah orang yang melakukan solat 
tetapi paling penting untuk menjadi baik perlulah solat.

#Pahrol Mohd Juoi


Teh:
Nak tahu di mana kedudukan kite di sisi Allah? Cuba lihat di mana kedudukan Allah dalam diri kite dulu :)


Teh:
Setiap insan melakukan kesilapan, jgn menghukum kesilapan itu sepanjang hayat


Teh:
Cukup tak solat kalian 5waktu today? Cuba recheck. Kalau belum solat isya' then solat. Kalau missed beberapa waktu sila qadha ok :)


Teh:
Bila jiwa rasa kosong, jangan malu dekatkan diri kamu dengan Maha Pencipta krn Dia akan penuhkan jiwa kamu dengan rasa cinta kepadaNya.


Teh:
Pernah ditegur secara baik& penuh hikmah? Jgn melenting. Barangkali ia 'utusan' dan 'teguran' dari Yang Esa yg disampaikan melalui manusia.

*thanks bagi yg tegur :) salam zuhur


Prof Dr Muhaya:

Keyakinan pada Allah dan istiqamah memperbaiki diri ialah formula mendapat ketenangan dan kebahagiaan dunia akhirat, perhatikan aktiviti kita hari ini. Jom audit diri


Bottom of Form
Teh:
Saya post pasal agama dan dakwah bukan tujuan nak perli memerli. Sekadar PERINGATAN diri sendiri dan orang lain.

Hak TERASA Hak Awak,
Hak BERDAKWAH Hak Semua. :)

Teh:
Tiada yang terlihat lebih indah oleh dua orang yang menjalinkan cinta selain dengan perkahwinan. (HR Ibnu Majah, Hakim dari Ibnu Abbas)

Teh:
Orang luar sana ANGKAT senjata tegakkan agama Islam...
kita disini aman damai, ANGKAT takbir untuk tegakkan agama Islam! 

JOM solat Zuhur :)

Post jela apa-apa yang baik kat facebook ni. Akan ada yang baca jugak walaupun tak "like" status tu. Jangan letih nak post sesuatu yang baik..

"Usaha kita itu MALAIKAT catat. Allah pula yang menilai."

Jadikan medan facebook sebagai buku amalan catatan pahala kita, bukan catatan dosa !

*InsyaAllah :)

Teh:
Jika kita mengetahui tarikh kita akan mati, pasti kita akan lakukan semuanya bersungguh-sungguh, terutamanya beribadat. #renungan

Mati itu pasti tiba
Tidak boleh ditunda

Teh:
Wanita muslimah yang menutup aurat sempurna itu sangat cantik tanpa make-up walau wajah penuh dengan rembesan keringat!

Teh:
Allah Maha Mengetahui siapa pendampingku :)

No comments:

Post a Comment