9.1.13

Sawadikap Part II

Bismillahirahmanirahim...

Sawadikap. Kap kum kap.....Ikan siakap sedapppp!!!!!  Masuk part II nak sebuk2 gak citer pasal trip tahun lepas...*macam dah lama je bunyinye kan tahun lepas*  hehe..hujung tahun lepas.....

Lepas je kami jenuh berjalan barulah kami dibawa ke hotel penginapan (BP Grand Tower Hotel).....Pergh! Memang puas giler la dapat masuk bilik dan mandi satu badan..SEGAR BUGAR macam kobis kat Cameron Highlands rasanya..huhu.....Mana taknya perjalanan dari KL- BKT KAYU HITAM amik masa dekat 8jam...yelah berhenti2 lagi...pastu nak setlekan hal pasport....tak sempat nak rehat ke mandi ke terus berjalan sakan..time jalan memang bateri penuh la..sampai je pas makan terus mata layu!!!

Sampai je bilik kami terus amik pic dulu! hehehehe

Gambar persekitaran tmpt penginapan kami....siap ade swimming pool lagi tu...huhu...memang x mandi la jawabnya!!
 Lepas je bermandi2an, kami siap2 keluar nak pergi jalan-jalan sekitar kota hatyai.....dan makan malam kami di Kedai Makan milik orang Islam Klate!! Memang superbbbb!


Kat pasar malam Hatyai ni banyak jual makanan esoktik! cengkerik
goreng la...belalang goreng la..aiyooooo

Balik je makan dan berjalan, terus lelap mata! PUAS LENAKU MALAM ITU....fuhhhhh

Esok pagi-pagi dah bangun...solat (waktu kat sana lewat sejam...kalau kat msia kol 8:00am, kat sane baru 7:00am) hehe...lepas solat, turun bawah makan-makan time la apa lagi kan...Breakfast buffet ni la paling aku suka..sebab dpt makan apa sahaja...tambah banyak kali pun xpe...pergh! memang superb jugak. hehehe....

Mak aku sempat lagi berkenalan dengan keluarga dari Indonesia yg duduk bersebelahan dgn kami..sembang2, tukar kad dan amek pic. hehehe.......

Lepas tu trip kami ke NORA PLAZA yang katenya ada jual barang2 kulit.....! Arghhh. Aku dah la memang x bape minat shopping! So, aku jalan2 je lah tengok dan tengok dan tengok! huhuh


Makan tengahhari di Lee Garden Hotel!



Selesai makan lunch, kami pulang ke Hotel dan rehat sekejap..Lepas asar, kami berpeluang naik TUK TUK ke Florting Market......tambang murahh je...satu Tuk Tuk tu kami bayar 500bath = RM50 return ok...bukan one way je..pastu pemandu tu akan tunggu 2jam je..hehehe...sempat la kami shopping sikit, makan-makan dan makan. hehe...tapi kami x makan pun, minum air je..air dalam buluh! so sedappppp






*Alamak....to be sambung lagi la yer.....!  :)   den ado kojo sikit ha. he he he

#teh







4 comments:

  1. motippp,..suka part makan je kan,..same with me,..huhuhu,.lapaqqqqqqq

    ReplyDelete
  2. ko g mlancong ke g makan ni teh?.. kih3..

    ReplyDelete
  3. Syafiq audy: lapaq kfc weyh! ha ha ha

    Kiki: aku kan pengacara baru JJCM.hehe. *tengok badan la dik! aiyoooo

    ReplyDelete