7.1.13

Sawadikap Part I


Bismillahirahmanirahim

Aktiviti hujung tahun, tak sangka2 aku akan ikut trip ke Hatyai....OhMan! Siapa sangka kan...Maklumlah 4years aku duk ulu kedah sana tu, sempadan bebeno la dengan Thai tapi xpernah terpikir pun nak ke Thailand....So, aku amek la peluang ni sementara tunggu posting cikgu yg x tau bile (Please la SPP kasi cepat kaminy posting...nak kawennnnn!!!)  >_<

Huhu....A week before, kami g buat pasport kat KKB...punyalah last minute kan....tekezut gak lah pegawai imegresen tu....ape2 pun malam sebelum bertolak tu, sempat la nak alas perut kat rumah kan..maklum lah nak jalan jauh...*jauh la sangat kan.......4years aku berulang alik KL-SINTOK so, pada aku xde masalah sangat nak jalan jauh ke utara....just standby air mineral n asam je...

Kadang2 menulis pun malas nak baca, buh gambo je senang kan...



untuk tiga orang....sikit kan beg...biasa la beg org perempuan..baju biar bawak xtra kata mak aku...sonang standby!

mak dara dan anak dara yang pergi.....kami ikut trip ofis mummy  sebenarnya dan hujung kiri tu adiba muka dah macam makcik2 jual somtam. hahahahaha




Sebelum sampai bukit kayu hitam, lalu highway...nampak la laluan ke Sintok..Uiiii...memang menggamit sangat time2 blaja dulu.......rasa2 8tahun ada kot tinggalkan zaman belajar. hahahahahaha
suasana di bukit kayu hitam pada jam 6:45 pagi.

baru sampai border....yg belakang tu sebahagian drpd ahli rombongan...hanya 4org je melayu..yg lain semua Indiann

baru sampai border thailand-malaysia uolsss...muka segar...



Alhamdulillah...selamat sampai ke tanah thailand....hehe....beberapa meter selepas malaysia.....dua gaya kelam kabut je nie...




makan time!! kami breakfast kat sepadan..x jauh dari tmpt imegresen....cak koi ala tomey-tomey..x macam msia..x puas makan satu keping, kite rembat satu pinggan. hehehe.......

First tempat lawatan kami di Temple...maklumlah majoriti bukan orang Islam kan....so, ikutkan aje asalkan tak rosak akidah...  :)  Kami beruntung sebab tourist guide kami orang Islam Thailand. hehe...Pak Man namenye...Name thai dia panjang sangat tak sempat nak salin....hehe.....So, layan dulu pic menggila dari kami di temple yer.......





*disebabkan diba yang pegang kamera, so pic dia memang kureng la.. hehehe...Lepas je pergi jalan2 sekitar temple, kami terus ke Songkhla.....katenya nak naik cable car menuju ke Tang Kuan Hill,Songkhla.....Jauh jugak perjalanan dalam 30minit mungkin....sampai tertido aku dibuatnye......


ni namanya coconut ice cream...pergh! memang sodapp giler...harganya hanya 50bath


ni sebahagian drpd ahli rombongan jugak.....

Tang Kuan Hill ni boleh disamakan dengan A Famosa, Melaka.....aku ni dah la x minat sejarah jadi aku xbape nak enjoy sangat pergi kat sini....Tapi pemandangan, SubhanAllah...memang cantikkkkkkkkkkkkk sangatttttttttttttt!  I Like <3

ekoq naga bersepah2 tepi jalan, last2 jumpe kepale naga

ni kalau member2 aku tengok aku lompat, confirm kene bahan!!! huhuhu


nampak x kat belakang tu betapa ramainya orang nak amek pic dengan Replika DUYUNG....ingatkan banyak la....rupe2nye sekoq tu jelah....jenuh nak beratur..arghh! x kuasa aku, amek pic dari jauh je..sebab dah lapar n cuaca tepi pantai yg sangat panas...hehe....


MAKAN TIMEE!!!! sangat-sangat lapar....Pak Man bawak kami ke sebuah restoran makanan seafood yg halal.....meja bulat penuh dengan TomYam Seafood! Sotong Kunyit! Ketam masak telur! Ikan Siakap yg segar masak 3rasa, otak2 seafood! sangat beruntung semeja dengan ahli rombongan Indian yg kureng makan seafood.......kesannya pinggan aku je yg penuh dengan kulit ketam.kulit udang. hahahaha

kan dah cakap! haip.....


*to be bersambung OK!

#teh






4 comments:

  1. bestnya trip,..
    pic lompat maintain,..
    nak uploadx pic lompat dulu???
    uiiiiiiiii...

    ReplyDelete
  2. bestnya p holliday... tgh merangcang jgk nih.. tapi duit xcukup2 jgk lg... asyik pospont jak...huhuhu itilahkan spps cpt2 lah pnggil kami... :P

    ReplyDelete
  3. untonglah...mane buah tangan nye????

    ReplyDelete
  4. untung resa,..wt blog x??nak tgok blog hg??mesti ad rama2,..hukhuk

    ReplyDelete