11.1.13

Oppa WESTERN style

Bismillahirahmanirahim....

Makan-makan! Tu jelah kejenya....Ni makan untuk hidup atau hidup untuk makan....tapi bukan selalu dapat makan mewah macam ni...sesekali berkumpul kena la masak kaw-kaw punya enak! *enak ke??? Haruslah enak....kalau tak, tak licinnya pinggan dan jari jemari runcing nie kannnn...

Pagi-pagi lagi my mum dah xcited kol suruh beli barang nak buat chicken roaster ala-ala mak tom! Opss....Royalti kene bayaq kat Double A nie. hehehe chicken roaster ala-ala Kenny Rogers sebenarnya....ikutkan aku ni kalau bab masak western ni xlah pakar sangat tapi boleh la...boleh la....sedap tak sedap belakang cerita, janji masak pandai. hahahaha....

So, malam ni kami dinner Oppa western style! Meletopsss sangat....

*buat mytwin (yaya) , mc, abangipar (bahili), kak sha.....mohon terliur ye menengok semua ni. hehe...InsyaAllah ada masa dapat rasa...  :)

persediaan nak buat ayam roaster.....ayam gebu! montel!!!! sekoq dekat rm15...ish2..harga barang skang makin naik.........! sabaq je la.....

tu dia...ayam elok je terduduk dalam oven menanti utk dipanggang!! meleleh mentega, memang superbbb la 
ni nak buat mashed potato...1st time buat...senang je......dan sedap jugak.....kalah  tokwan kalau gini. hehehe

OK! ni part aku. hahaha....paling senang. paling sedap......kalau de udang/ayam lagi sedapp..tp ni sayur2an je
*coleslaw
Puding Roti...hasil air tangan my mum! 1st time buat 1st time makan.....lemak berkrim...disukai saya..dah lama sangat teringin nak makan ni. hehehe
ni dah dipotong dan di makan bersama sos kastard!



 OK! sangat ralat sebab tak sempat nak capture gambo makan ramai-ramai sebab masing2 dah kelaparan sangat sampai kami sendat perut! Alhamdulillah. Rezeki Allah hari ni


#teh


4 comments:

  1. kannnnn,..weh...ajaq t mashed potato t,..uiiii,..
    =)

    ReplyDelete
  2. amboih ! beriaa-ria masak ! hahahah

    ReplyDelete
  3. sapik: banyak resepi dalam internet..mudah je fik..kau masak mesti lagi sedap. hehehe

    kakak sayang: harus la...miss u kakak ♥ amboiiii! nama produksi mimpi tak beringat. hehehe

    ReplyDelete