28.1.13

Dugaan Interview !

Bismillah.

Angin bertiup sayu je malam tadi. Badan pun dah naik lesu. Tanda-tanda demam nak melanda. Ya Allah. Kuatkanlah........semangat sungguh nak menyusun dokumen-dokumen untuk persediaan IV nanti. Bila? Masih kabur tarikh dan waktu. Cuma mampu berdoa moga dipercepatkan. Tu je :)

Pendek panjang cerita, tengah sebuk-sebuk susun, OK!


SIJIL ORIGINAL SE-BUNDLE HILANG


O_o

26.1.13

Pesan

Bismillahirahmanirahim

Pesanan kat tuan tanah!

Bila mahu istiqamah
Bila mahu istiqamah
Bila mahu istqamah


17.1.13

Sudah jumpa

Bismilahirahmanirahim...Sudah jumpa jawapan yang dicari. Yakin.

13.1.13

Ketayap Durian buat sarapan

Bismilahirahmanirahim..

Alhamdulillah masih Allah bagi ruang untuk bernafas dan bertaubat. :)

awal aku bangun hari ni, maklumlah my mum x keje! Aduhhhhh..hehehe.....pagi2 lagi mymum dah bersilat kat dapur nak menyiapkan kuih ketayap durian dia tu...dari semalam lagi duk sebuk beli bahan..Ingatkan nak buat makan petang, alih2 tengok! ha kau...siap terus atas meja pagi tu jugak...terliuq tengok! memang sedapppppppppppppppp.......


Nah...tengok gambar je..yang real punya dah memenuhi perut kami sekeluarga :)

#teh

12.1.13

Dania tadika II

Bismillahirahmanirahim

Alhamdulillah, dah dua minggu dania sekolah.....Macam-macam ragam...Balik je sekolah, ada je cerita dania pasal dunia tadika..kelakar pulak...dia tu dah la protokol sikit..!  >_<

"cikgu masak tak sedap la"
"roti tak sedap"
"tandas busuk"

komplenn je keje dia..hehe. haip2...


satu lagi dia pembersih. takleh nak kotor sikit. :) Bagus-bagus........kakteh suka dania mcm tu tau! pesan kakteh, jangan nakal-nakal kat sekolah!

cuba uniform sekolah..oren kuning tuuuu!

suasan sekitar sekolah...ramai dah budak nangis2 nie. hehehe...dania masih maintain lagi..senyum senyum!

hehe...kesayangan ni sebuk je erk.........

hari pertama agak selekeh sikit. hehe..

masa ni start dah...bila ramai sangat nanges, dania pun join sekali la...huhu...

dan...............waktu balik! muka ceria giler......excited nak sekolah...good girl dania  ♥




#teh

11.1.13

Oppa WESTERN style

Bismillahirahmanirahim....

Makan-makan! Tu jelah kejenya....Ni makan untuk hidup atau hidup untuk makan....tapi bukan selalu dapat makan mewah macam ni...sesekali berkumpul kena la masak kaw-kaw punya enak! *enak ke??? Haruslah enak....kalau tak, tak licinnya pinggan dan jari jemari runcing nie kannnn...

Pagi-pagi lagi my mum dah xcited kol suruh beli barang nak buat chicken roaster ala-ala mak tom! Opss....Royalti kene bayaq kat Double A nie. hehehe chicken roaster ala-ala Kenny Rogers sebenarnya....ikutkan aku ni kalau bab masak western ni xlah pakar sangat tapi boleh la...boleh la....sedap tak sedap belakang cerita, janji masak pandai. hahahaha....

So, malam ni kami dinner Oppa western style! Meletopsss sangat....

*buat mytwin (yaya) , mc, abangipar (bahili), kak sha.....mohon terliur ye menengok semua ni. hehe...InsyaAllah ada masa dapat rasa...  :)

persediaan nak buat ayam roaster.....ayam gebu! montel!!!! sekoq dekat rm15...ish2..harga barang skang makin naik.........! sabaq je la.....

tu dia...ayam elok je terduduk dalam oven menanti utk dipanggang!! meleleh mentega, memang superbbb la 
ni nak buat mashed potato...1st time buat...senang je......dan sedap jugak.....kalah  tokwan kalau gini. hehehe

OK! ni part aku. hahaha....paling senang. paling sedap......kalau de udang/ayam lagi sedapp..tp ni sayur2an je
*coleslaw
Puding Roti...hasil air tangan my mum! 1st time buat 1st time makan.....lemak berkrim...disukai saya..dah lama sangat teringin nak makan ni. hehehe
ni dah dipotong dan di makan bersama sos kastard!



 OK! sangat ralat sebab tak sempat nak capture gambo makan ramai-ramai sebab masing2 dah kelaparan sangat sampai kami sendat perut! Alhamdulillah. Rezeki Allah hari ni


#teh


9.1.13

Sawadikap Part II

Bismillahirahmanirahim...

Sawadikap. Kap kum kap.....Ikan siakap sedapppp!!!!!  Masuk part II nak sebuk2 gak citer pasal trip tahun lepas...*macam dah lama je bunyinye kan tahun lepas*  hehe..hujung tahun lepas.....

Lepas je kami jenuh berjalan barulah kami dibawa ke hotel penginapan (BP Grand Tower Hotel).....Pergh! Memang puas giler la dapat masuk bilik dan mandi satu badan..SEGAR BUGAR macam kobis kat Cameron Highlands rasanya..huhu.....Mana taknya perjalanan dari KL- BKT KAYU HITAM amik masa dekat 8jam...yelah berhenti2 lagi...pastu nak setlekan hal pasport....tak sempat nak rehat ke mandi ke terus berjalan sakan..time jalan memang bateri penuh la..sampai je pas makan terus mata layu!!!

Sampai je bilik kami terus amik pic dulu! hehehehe

Gambar persekitaran tmpt penginapan kami....siap ade swimming pool lagi tu...huhu...memang x mandi la jawabnya!!
 Lepas je bermandi2an, kami siap2 keluar nak pergi jalan-jalan sekitar kota hatyai.....dan makan malam kami di Kedai Makan milik orang Islam Klate!! Memang superbbbb!


Kat pasar malam Hatyai ni banyak jual makanan esoktik! cengkerik
goreng la...belalang goreng la..aiyooooo

Balik je makan dan berjalan, terus lelap mata! PUAS LENAKU MALAM ITU....fuhhhhh

Esok pagi-pagi dah bangun...solat (waktu kat sana lewat sejam...kalau kat msia kol 8:00am, kat sane baru 7:00am) hehe...lepas solat, turun bawah makan-makan time la apa lagi kan...Breakfast buffet ni la paling aku suka..sebab dpt makan apa sahaja...tambah banyak kali pun xpe...pergh! memang superb jugak. hehehe....

Mak aku sempat lagi berkenalan dengan keluarga dari Indonesia yg duduk bersebelahan dgn kami..sembang2, tukar kad dan amek pic. hehehe.......

Lepas tu trip kami ke NORA PLAZA yang katenya ada jual barang2 kulit.....! Arghhh. Aku dah la memang x bape minat shopping! So, aku jalan2 je lah tengok dan tengok dan tengok! huhuh


Makan tengahhari di Lee Garden Hotel!



Selesai makan lunch, kami pulang ke Hotel dan rehat sekejap..Lepas asar, kami berpeluang naik TUK TUK ke Florting Market......tambang murahh je...satu Tuk Tuk tu kami bayar 500bath = RM50 return ok...bukan one way je..pastu pemandu tu akan tunggu 2jam je..hehehe...sempat la kami shopping sikit, makan-makan dan makan. hehe...tapi kami x makan pun, minum air je..air dalam buluh! so sedappppp






*Alamak....to be sambung lagi la yer.....!  :)   den ado kojo sikit ha. he he he

#teh







8.1.13

layu

Aku selalu elak malam dari aku sendiri..biar malam selepas ini aku terus lena tanpa fikir apa akan jadi...Silapnya letak tingkah selalu tidak kena pada tempatnya....ada kala aku tulis atas aku supaya aku letak paku ingatan itu terus benam kedalam. selam dan simpan....sudahnya aku yg layu

7.1.13

Sawadikap Part I


Bismillahirahmanirahim

Aktiviti hujung tahun, tak sangka2 aku akan ikut trip ke Hatyai....OhMan! Siapa sangka kan...Maklumlah 4years aku duk ulu kedah sana tu, sempadan bebeno la dengan Thai tapi xpernah terpikir pun nak ke Thailand....So, aku amek la peluang ni sementara tunggu posting cikgu yg x tau bile (Please la SPP kasi cepat kaminy posting...nak kawennnnn!!!)  >_<

Huhu....A week before, kami g buat pasport kat KKB...punyalah last minute kan....tekezut gak lah pegawai imegresen tu....ape2 pun malam sebelum bertolak tu, sempat la nak alas perut kat rumah kan..maklum lah nak jalan jauh...*jauh la sangat kan.......4years aku berulang alik KL-SINTOK so, pada aku xde masalah sangat nak jalan jauh ke utara....just standby air mineral n asam je...

Kadang2 menulis pun malas nak baca, buh gambo je senang kan...



untuk tiga orang....sikit kan beg...biasa la beg org perempuan..baju biar bawak xtra kata mak aku...sonang standby!

mak dara dan anak dara yang pergi.....kami ikut trip ofis mummy  sebenarnya dan hujung kiri tu adiba muka dah macam makcik2 jual somtam. hahahahaha


5.1.13

Dania tadika I

Bismillahirahmanirahim...today (sbnrnya bukan today, start sek 3hb dahhhh), my anak buah Nurul Dania Batriesyia masuk sek. tadika....dari taun lepas dania memang semangat sangat nak sekolah....suruh beli buku la, baju la....macam2 ragam...seronok pun. huhu....mula2 sek seronok semangat sampaikan mama dania aka kak zura n husbandnya abg sepol boleh pulak bangun lambattt.....come on la kak...xcited sangat kannnn....last2 kami daftar lewat half an hour...tp xpe...ramai lagi budak yg mai lewat...*nnt sambung update sebab tenet prob...ni pun update gune fon..nak update gune lappy baru beshhhh....  see u soon yaaaaa #teh

3.1.13

Bismillah.....malam ini tidurku tidak sempurna seperti malam sebelumnya. sukar sekali mahu jauhkan diri debu hitam. kalau pun tidak menghidu, bau ekor debu pasti lekat.

2.1.13

2 kosong 3 belas

Bismillah

Tahun baru yang sama..tiada beza dalam penglihatan.
Umur makin meningkat, tak sama meningkat dengan amalan. tak ke kasihan dengan diri sendiri???

Tahun baru yang masih sama.
Seperti tukarnya hari Isnin ke hari Selasa pada tiap minggu. sama bukan?

Tahun baru yang masih lagi sama....
Perubahan?

Diam