14.5.12

Cream Crackers Cheese Cake

Bismillah.
Dah habis cheese cakenye baru ada mood nak update resepi..boleh jadi kemalasan lak dua tiga hari ni. OK.....resepi ni diselongkar oleh si bonda di blog ini.. Masa mula-mula tengok tu terus meleleh ayaq liuq...tak tertahan tangan terus mencapai pen ngan kertas...coret-coret, dihitung-hitung, OK fine...bahan tak mahal...apa lagi, esoknye rajin je kaki ke kedai kek beli barang2...dan saya persembahkan cara-cara buat ngan hasilnya mcm mane ye  =)




*tertinggal sesuatu. hehehe....JANGAN LUPA MASUKKAN DUA SUDU SUSU PEKAT YE..... kalau nak manis buh la 3sudu...tp 2sudu tu dah cukup dah..JUST NICE :)








#selamat mencuba....memang sodap!

3 comments:

  1. waaa kiutnye bile dah menjadi.. hahha nice!! tp aku x mungkin buat sebab aku x makan chesseeeee... keciwa..~

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe. memang comel pun weyh. rasa xmo nak potong je..

      xpe mai. kau buat bagi aku makan. hahahaha

      Delete
  2. dear.. nak tanya.. masa bila kita masukkan whipping cream & gelatin dlm adunan cream cheese tu... sbb tgk kat cara2 yang Cikgu Puteri tunjuk, xde pun tunjuk adunan tu dicampurkan dengan whipping cream & gelatin..

    ReplyDelete