7.5.11

saya sayang universiti saya

As salam
selesai sudah peperangan mental IsuMoral. Jenuh tangan curah idea. Naseb baik tangan dan jari takde mulot. Kalau tak dah membebel. hehe


OK. sejak2 aku join uumKini ni macam2 aku dengar. tohmahan, kritikan, kutukan, nasihat, pandangan dan segala macam lah. erm. UUM sedang bergolak dengan emosi mahasiswa/i nya. wahh. Jangan ade ape2 masalah la ye. Aku Pencinta Keamanan lah !
Pagi tadi jam 530pagi cetus satu idea nak tulis sesuatu di doc. uumKini tu




Sebelum masuk UUM

- Beriya canang satu kampung masuk UUM
- Siap buat kenduri doa selamat lagi, Alhamdullilah
- Beli barang2 makanan siap2, konon2 la UUM ni hulu sangat sampai x cukup bekalan makanan. :p

Semasa di UUM

- Sem 1,
wahhhh. bestnya ade padang golf, ade kayak, ade kuda, ade go-kart,ade lib beso....
citer ngan kawan len dari U len 'KO ADE!' heheh
siap amek pic lagi tu kat tempat2 berkenaan
- Sem 6,
sayang, sayu nak tinggalkan UUM. sebuk nak cuba semua kemudahan yang ade nie. Siap amek2 pic kenangan la sekali.... Aiyoooo

Selepas men'gulung' ijazah

-Gantung gambo dengan bangga nya berlatarbelakangkan UUM kat tengah2 ruang tamu.
print gambo yang sengih2 tu dengan saiz yang maks. BANGGA weyh.. 'KO ADE!'
-Nak kawen org ty kelulusan ape, UUM.....  :)
-Cari kerja guna sijil ijazah ape, UUM..........

moral :
kita membawa imej UUM,
kita produk UUM,

Maka, peliharalah la ia .
Kenapa perlu mengutuk tempat kita menimba ilmu, bagaimana mahu berkat sesuatu ilmu itu.
Berfikir positif itu kesannya juga akan positif pada diri sendiri. Percayalah.

'Saya Sayang Universiti Saya'

Ikhlas:
TM, 2011

ha ! nampak tak. ramai sokong ni. hehe



 

2 comments:

  1. haha...gelabah gile statement...
    ble xblik umah sayu, bile nk tggalkn uum sayu gak...
    mane satu ko nie???.......

    ReplyDelete
  2. haish. sejak bile kau ade blog gak weyh. hampeh ! hehe

    ReplyDelete